Gebruik Untappd

Elke speciaal bier genieter kent het wel, zit je in een restaurant op de kaart naar mooie nieuwe bieren te zoeken, maar heb je eigenlijk geen idee meer welke je al weleens eerder gedronken hebt en welke niet. En daarnaast of je de biertjes die je al eerder gedronken hebt wel lekker vond.

Daar is tegenwoordig een super handige app voor, genaamd Untappd. Omnisbaar voor de speciaal bier liefhebber.

In deze app hou je bij welke bieren je gedronken hebt, kan je deze een score geven, je kan zien wat vrienden drinken, bierfestivals in de buurt die eraan zitten te komen en noem maar op.

De echt fanatieke speciaal bier fans gebruiken deze app ook omdat het voor hun een uitdaging is om zoveel mogelijk verschillende bieren ‘ingecheckt’ te hebben.

How werkt het.

Download de app. Maak daarna een account aan en pimp deze wat op met een foto en een korte omschrijving van jezelf, daar kan je bijvoorbeeld in zetten welke biersoorten jij het lekkerst vind.

Scan daarna de barcode van je biertje of typ de naam van het biertje in. Nu kan je zien wat de gemiddelde score is en of dit bier al bekend en vaak gedronken is of niet (aantal check ins). Check daarna in, geef een score en voeg een leuke foto toe. Daarnaast kan je er ook aanvinken of het biertje van de tap komt of uit de fles, en waar je het gedronken hebt.

Vrienden kunnen als je een biertje hebt ingecheckt reageren of een toast geven (like).